PODIUM 3D

In september en oktober vindt er nieuw kunstproject plaats: PODIUM 3D. Drie kunstenaars bundelen met PODIUM 3D de drie dimensies muziek, kunst en poëzie.
Gitariste en zangeres Jacqueline Snel, beeldende kunstenaar Miriam van der Linden en dichter Lammert Hoeve vullen vanuit ieders invalshoek acht thema’s in. De drie kunstvormen smelten als het ware samen. Ervaar het als een emotie in drie lagen, als 3-dimensionaal, PODIUM 3D!

25 sep. Boskapel, Laag-Soeren 16:00
30 sep. Oude Ettense Kerk, Etten (Gld) 20:00
02 okt. Dorpskerk Schaarsbergen, Arnhem 16:00
14 okt. Podium Doesburg, Doesburg 20:00
16 okt. Nicolaaskerk, Ellecom 16:00
23 okt. Serre van Rozendaal, Rozendaal 16:00
29 okt. Kapel Bronkhorst, Bronkhorst 16:00

Kom kijken, luisteren en genieten van deze unieke voorstelling!
De voorstelling duurt ruim een uur. Drankje na afloop.
Toegang: €15 (inclusief consumptie); voorverkoop €14 tot één dag voor de voorstelling
Bestel je tickets per mail (info@snelopgitaar.nl) of 06 224 88 503.

 

Jacqueline Snel (Gaanderen) speelt vanaf haar 9e gitaar, studeerde klassiek gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zingt luisterliedjes. In haar optredens wisselt ze de liedjes af met gitaarsolo’s. Snel is ook actief als uitvaartgitariste en gitaardocente.

Miriam van der Linden (Dieren) verbeeldt het onbenoembare in haar schilderijen en papierkunst. Ze is voortdurend op zoek naar de essentie en achtergrond van wat ze ziet en beleeft. Van der Linden schept haar eigen papier en heeft regelmatig exposities en workshops.

Lammert Hoeve (Rozendaal) vertaalt zijn belevenissen en waarnemingen in gedichten. Zijn gedichten zijn humorvol en hebben doorgaans een dubbele lading. Hoeve won diverse poëzieprijzen. In zijn voortuin staat altijd een gedicht, zo is hij ‘dichter aan de weg’.

Geplaatst in Volgende Expositie | Reacties uitgeschakeld voor PODIUM 3D

exposities

Shanghai International Paper Art Biënnale 2021 September t/m Januari 2022

International paper art Biennale Congress IAPMA, ” Approach” , Toyota City  2021 Augustus t/m November

Museum Zandvoort te Zandvoort; 23 januari t/m 26 juni 2022

Orbituary for reef

Algae Blooms collage

Geplaatst in Volgende Expositie | Reacties uitgeschakeld voor exposities

IJssel Biënnale 2021

“Alwaar de stroom gaat”

Zandkorrel nr.9 van de IJssel rolt met de stroom van het water mee. Ogenschijnlijk willekeurig of in een natuurlijke ordening: Het tij kan altijd keren.

“Go with the flow”

IJssel sandgrain nr. 9 goes with the flow of the water. Moving seemingly random or in a natural order: Let turning tides decide.

 

Vanaf 19 juni t/m 19 september 2021 is de IJssel Biënnale waar ik aan deel neem met twee kunstwerken. Locatie Doesburg.

Geplaatst in Volgende Expositie | Reacties uitgeschakeld voor IJssel Biënnale 2021

3D-Concerten

3D-concert, een samenspel van Muziek, Beeldende Kunst en Poëzie. Drie dimensies

Beeldend kunstenaar Miriam van der Linden maakte een zestal werken, geïnspireerd op zang en gitaarmuziek vertolkt door musicus Jacqueline Snel. Woordkunstenaar Dirk Engelage schreef er gedichten bij.

programma: De muziek die centraal staat bij de 3D-Concerten:

I still cry– Ilse de Lange        Stilleven– Hans plug gitaarsolo        Liefde is… naar Perhaps Love van John Denver         Hymne a lÁmour– Edith Piaf. arr. Roland Dyens gitaarsolo     Juliana– Manuel  Belasco gitaarsolo        Until it’s time for you to go– Buffy- Sainte-Marie

 2 oktober, 20.00 uur Ruurlo, Kulturhus, Nieuwe weg 5  (50 zitplaatsen)                           3 oktober, 20.00 uur, Etten, Oude Ettense Kerk, Oude Kerkstraat 2a  (50       zitplaatsen),                                                                                                                                       9 oktober,20.00 uur, Doesburg, Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 (50 zitplaatsen)

Toegang 12,50 inclusief consumptie.

 

Geplaatst in Volgende Expositie | Reacties uitgeschakeld voor 3D-Concerten

Papiertuin geeft workshops op de Middelste Molen in Loenen

Sinds januari 2019 zijn Betty Disco en Miriam van der Linden begonnen met het geven van workshops. In de bijgaande flyer vindt u meer informatie.

Geplaatst in Expositie, Papierkunst | Reacties uitgeschakeld voor Papiertuin geeft workshops op de Middelste Molen in Loenen

Thema exposities in Nieuwe Ruimte in 2019

Geplaatst in Expositie | Reacties uitgeschakeld voor Thema exposities in Nieuwe Ruimte in 2019

Kunstenaars van de maand. Nieuwe Ruimte Velp

VELP – Betty Disco uit Velp en Miriam van der Linden uit Dieren zijn kunstenaar van de maand maart in Nieuwe Ruimte. In 2009 besloten ze samen te werken. Sinds die tijd maakt het kunstenaarsduo wandobjecten en installaties met papier. De grillige vormen zijn afzonderlijk met de hand geschept. Eén van de kunstwerken is ‘Algae Blooms’. Dit dertiendelige werk is geïnspireerd op de Tsjoektsjenzee bij Alaska. Daar ontdekten wetenschappers onder het ijs de grootste kolonie bloeiende algen in de wereld.
Het kunstwerk is buiten openingstijden ook te zien in de etalage van Nieuwe Ruimte in Velp. Nieuwe Ruimte is open op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00. Entree is gratis.

 

Geplaatst in Expositie | Reacties uitgeschakeld voor Kunstenaars van de maand. Nieuwe Ruimte Velp

International Paper Art Event 14&15 september 2019

Geplaatst in Expositie | Reacties uitgeschakeld voor International Paper Art Event 14&15 september 2019

Kunstschouw

 

Op 15 juni vanaf 18.30 uur vindt in en rond de NH kerk aan de ring in Haamstede de opening van de 25ste Kunstschouw plaats 16 t/m 24 juni 2018. Op 39 locaties tonen meer dan 150 kunstenaars hun visie op het thema Kunst Natuurlijk.

Kunstenaars duo Betty Disco en Miriam van der Linden exposeren de installatie ‘Algae Blooms’  Gebaseerd op de explosieve algenbloei in de Tsjoektsjenzee bij Alaska. Deze ontdekking was een complete verrassing. Deze Melosira Arctica, zoals deze algen genoemd worden, kunnen koolstofdioxide uit de atmosfeer aan zich binden en zinken uiteindelijk naar de diepte van de oceaan. In de papierinstallatie ‘Algae Blooms’, tonen Betty Disco en Miriam van der Linden deze explosieve groei van algen. De vraag is of dit een goede of een dramatische wending is in het proces van klimaatverandering. Onze locatie is nr.23 Jacobuskerk Renesse

 

 

 

Geplaatst in Volgende Expositie | Reacties uitgeschakeld voor Kunstschouw

Het nieuwe landschap

Stichting Nieuwe Ruimte organiseert deze expositie. De stichting is ontstaan uit de groep beeldende kunstenaars in de gemeente Rheden.  De expositie loopt van 13 mei 2018 tot 13 augustus 2018. Er vinden regelmatig lezingen plaats en rondleidingen. De expositie heeft een groeiend karakter. Er zijn aanvullingen en wisselingen.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 12.00  –  17.00 uur  adres:  Den heuvel 32 in Velp

‘Drill Baby Drill’                       Betty Disco en Miriam van der Linden

 

Geplaatst in Volgende Expositie | Reacties uitgeschakeld voor Het nieuwe landschap